Dar vasarą, rugpjūčio 3 dienos ryte, Vilniaus aplinkosaugininkai gavo pranešimą apie tai, kad Veprių ežere, Ukmergės rajone, du broliai neteisėtai žvejoja tinklais. Susirūpinęs gyventojas pabrėžė, kad vyrų gyvenamojo namo pašiūrėje kaba dar 8 tinklai.

Nuvykę į sodybą, inspektoriai joje rado vieną iš brakonierių. Vyras pranešė einąs pas kaimynus pakviesti brolio. Jam įkandin nuėję inspektoriai pamatė, kad įtariamasis pasuko ežero link. Jie išgirdo brolius kalbant apie tinklus, žuvis ir naminės degtinės aparatą.

Sužinojęs apie pareigūnų apsilankymą ir manydamas, kad šie yra jo namuose, prie ežero buvęs brakonierius ištraukė tinklą ir valtį, pats išlipo į krantą ir vandens transporto priemonę uždėjo ant tinklo, kad pastarąjį paslėptų. Vis dėlto, vyras nežinojo, kad maždaug už 10 metrų visus jo veiksmus stebi inspektorius. Tądien sugautos žuvies pareigūnai nerado, bet girdėjo, kaip vienas įtariamųjų gyrėsi broliui ją „gerai paslėpęs“.

Nors traukiamas atsakomybėn kaltinamasis savo kaltės nepripažino, teismas surinko visus būtinus jo kaltės įrodymus. Ukmergės rajono apylinkės teismas lapkričio 13 dienos nutartyje nurodė, kad aplinkosaugos valstybinės kontrolės pareigūnų skirta maksimali bauda, numatyta Administracinių nusižengimų kodekse už tokį pažeidimą, t. y. 300 Eurų bei pripučiamos valties su irklais konfiskavimas yra pagrįsta sankcija pažeidėjui, kuris baudžiamas jau 9 kartą.

Tačiau čia įvykdytų nusikaltimų sąrašas dar nesibaigė. Brolių įrašus papuoš ir dar vienas radinys – apžiūrinėjant sodybą rastos talpos su skysčiu, panašiu į naminę degtinę.