Aplinkosaugininkai, tikrindami Saknio ežero žvejus, liko nemaloniai nustebinti. Ant ledo pastačiusi 12 skritulių, ramiai žvejojo moteris, masalui naudodama gyvą žuvelę. Pareigūnams pasiteiravus, ar jau pavyko ką sugauti, brakonierė suskubo aiškinti, kad laimikis taip ir neužkibo. Tačiau toks paaiškinimas aplinkosaugininkų neįtikino.

Moters pėdsakais nuėję į nendryną gamtos apsaugos pareigūnai aptiko slepiamą grobį. Nendryne buvo paslėptos dvi lydekos. Už draudžiamą laimikį, sugautą šiuo metu uždraustais masalais, brakonierei nedelsiant surašytas protokolas. Moteris turės sumokėti baudą, siekiančią nuo 123 eurų iki 300 eurų. Dvi sugautos lydekos taip pat kainuos žymiai brangiau, nei žuvis, pirkta parduotuvėje. Už gyvajai gamtai padarytą žalą brakonierė privalės atlyginti 320 eurų sumą.

Brakonierės sugautos lydekos

Aplinkosaugininkai primena, kad draudimas žvejoti lydekas tęsis iki balandžio 20 dienos, o brakonierius pastebėjusius piliečius ragina nedelsiant informuoti aplinkosaugininkus bendruoju pagalbos centro numeriu 112.