Savaitgalį Utenos aplinkosaugininkai Ūparto ežere sulaikė Salako seniūnijos gyventoją, neteisėtai žvejojusį statomais tinklais. Brakonierius daromą nusikaltimą tikėjosi pridengti tamsa ir prie ežero atvyko jau beveik sutemus.

Negyvenamos sodybos kieme palikęs automobilį ir pasiėmęs tinklus vyras nuėjo prie Šventosios upės pakrantės brūzgynuose slepiamos valties. Išplaukęs į Ūparto ežerą ir pastatęs 4 tinklus į krantą negrįžo, o tiesiog budėjo prie jų.

Apie 3 val. dar buvo tamsu, tačiau tinklus išsitraukė ir vėl įplaukė į upę. Pažeidėjas nesitikėjo, kad čia jo laukia akistata su gamtos apsaugos pareigūnais. Aiškinantis pažeidimo padarymo aplinkybes nustatyta, kad 4 statomais tinklais brakonierius sugavo 22 lynus ir 1 karšį.

Brakonieriaus tinklais sugautas laimikis

Jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas, paimti tinklai, neteisėtai sugautos žuvys ir valtis. Taip pat vyrui gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų bei teks atlyginti gamtai padarytą 1380 eurų žalą.

Aplinkosaugininkai brakonieriui įvykio vietoje surašė protokolą

Panašios sankcijos laukia ir dviejų kauniečių, kurie Gilužio ežere pastatė net 20 skritulių. Čia juos ir užtiko aplinkosaugininkai. Šių žvejų vienu metu naudojamų mėgėjų žvejybos įrankių kiekis vienam žvejui daugiau kaip du kartus viršijo leistiną. Vadovaujantis mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklėmis, tai traktuojama kaip draudžiamas žvejybos būdas. Iš pažeidėjų paimta valtis, skrituliai, taip pat teks susimokėti baudas.