Inspektoriai reido dieną gavo informacijos apie tai, kad Kupiškio mariose siaučia brakonieriai. Į pranešimą suskubta reaguoti nedelsiant, vos sutemus pareigūnai surengė pasalą brakonieriams. Išskirtinio pasirengimo reikalavo tai, jog brakonieriai buvo „mokyti“, puikiai žinomi ir ne vieną kartą bausti už žvejybą draudžiamais būdais – statomais tinklais.

Aplinkosaugininkų nevykusi brakonierių priedanga neišgąsdino

Visgi pareigūnus pirmieji pasitiko ne brakonieriai, bet itin agresyvios išvaizdos šuo. Aplinkosaugininkų keturkojis neišgąsdino, be to, tai buvo ženklas, kad brakonieriai kažkur netoliese. Siekdami apsisaugoti jie krantinėje paliko šunį. Laimei, šuo nebuvo agresyvus ir pareigūnams neprireikė panaudoti specialiųjų gynybos priemonių.

Vos prašvitus buvo pradėta stebėti plaukianti valtis, kurioje sėdėjo du asmenys. Inspektoriams abejonių nebeliko, svarbiausia užduotis buvo išlikti nepastebėtiems, kad brakonieriai įtarę apie jiems rengiamas pinkles nepaskandintų įkalčių ir įrodymų – statomų tinklų, į kuriuos susipynusi žuvis.

Brakonieriams pažeidimo padarymo įrankių paslėpti nepavyko

Sėkmė šį kartą lydėjo pareigūnus. 4:30 ryte pažeidėjai buvo sulaikyti su visais įrodymais. Išlipdami iš valties jie dar spėjo išmesti maišus su tinklais į vandenį, tačiau sekliame krante draudžiamų įrankių paslėpti nepavyko. Visas brakonierių „turtas“ buvo ištrauktas į krantą.

Brakonieriams pažeidimo padarymo įrankių paslėpti nepavyko

Neliko jokių abejonių, kad brakonieriavę asmenys – jau ne kartą aplinkosaugininkų sutinkami kupiškėnai. Vyrai visai neseniai buvo atlyginę solidžią žalą gamtai už ankstesnius pažeidimus. Šį sykį jiems teks atlyginti 1015 eurų žalą už neteisėtos žvejybos metu sugautus 5 sterkus ir 1 šamą.

Brakonierių pinigines paplonins ir administracinė bauda už brakonieriavimą, siekianti nuo 120 iki 300 eurų. Taip pat buvo konfiskuota valtis ir devyni mariose užmerkti tinklai.