Šiaulių aplinkosaugininkai saugomas teritorijas iš oro apžiūri jau ne pirmą kartą. Su kariškiais sudaryta bendradarbiavimo sutartis leidžia pasinaudoti sraigtasparniu kelis kartus į metus. Šį kartą skrendant kariškių pilotuojamu sraigtasparniu apžiūrėtos Šiaulių, Kelmės, Plungės, Mažeikių ir Akmenės rajonų teritorijos.

Iš viršaus viskas matyti kur kas aiškiau, lengviau pastebėti nelegalius sąvartynus, karjerus, o taip pat vandenyje ištemptus tinklus. Kas kartą didelį dėmesį pareigūnai sutelkia būtent į vandens telkinius. Reidų iš oro metu jie ieško ne tik tinklų ir brakonierių bet ir stebi pakrantes, tikrina, ar prie jų nėra transporto priemonių, tvorų.

Tiesa, šį sykį aplinkosaugininkų darbą stabdė žemi debesys. Tinklų ir brakonierių reido metu neaptikta, tačiau pastebėtos kelios vietos, kur gali būti pažeidimų.

Šiaulių regiono teritorijos iš sraigtasparnio tikrintos dar vasarą. Tuomet buvo pastebėtas paviršinių vandens telkinių apsaugos zonos pažeidimas. O pernai Telšių rajone buvo pastebėti tinklai ir atlikus nemažą darbą sulaikyta gauja brakonierių, siaubusių Lušto ežerą.