Minėtas brakonierius į aplinkosaugininkų akiratį pakliuvo po to, kai buvo sučiuptas pačiame nelegalios žūklės įkarštyje. Vyras žvejybai naudojo bučiukus vėžiams gaudyti ir sugavo net 14 lydekų, lyną, beveik kilogramą ešerių ir pusantro kilogramo raudžių.

Už šiuos nusižengimus jam buvo skirta 210 Eur siekianti administracinė bauda, taip pat konfiskuoti pažeidimo padarymo įrankiai ir priemonės. Pagal metodiką apskaičiuota žala žuvų ištekliams – net dešimt kartų didesnė. Kadangi brakonierius gera valia neatlygino 2321 Eur žuvų ištekliams padarytos žalos, Vilniaus RAAD kreipėsi į teismą.

Trakų rajono apylinkės teismas liepos 4 d. priėmė preliminarų sprendimą, kuriuo iš atsakovo priteisė 2321 Eur už žuvų ištekliams padarytą žalą. Šis sprendimas nei apeliacine, nei kasacine tvarka neskundžiamas, tačiau per 20 dienų atsakovas dar galėjo teismui pateikti savo prieštaravimus, bet šia teise nepasinaudojo. Nutartis jau įsiteisėjo, tad brakonieriui nuo teisingumo šį kartą pasprukti nepavyks. Jei atsakovas gera valia neatlygins žalos gamtai, ji bus išieškoma teismine tvarka.