Laukti teko ilgai. 7 val. ryte nuo Avilių II kaimo valtimi išplaukė vyras. Tai, kad su savimi jis neturėjo jokių mėgėjų žvejybos įrankių, pareigūnams sukėlė įtarimą. Netrukus aplinkosaugininkai įsitikino, kad nuojauta jų neapvylė, nes minėtas asmuo pradėjo traukti iš anksto pastatytą tinklą.

Baigęs darbą brakonierius grįžo į krantą. Išlipęs iš valties ir nešinas maišu bėgte pasileido link kaimo. Pareigūnai puolė iš paskos. Gaudynės tęsėsi neilgai – už poros šimtų metrų bėglys buvo sulaikytas. Aplinkosaugininkai nenustebo pamatę jau ne kartą pareigūnams į nagus įkliūnantį šio kaimo gyventoją. Kas kartą sulaikytas brakonierius mėgindavo bėgti ar slėptis.

Aiškinantis pažeidimo padarymo aplinkybes nustatyta, kad brakonierius statomu tinklu neteisėtai sugavo 6,96 kg kuojų ir 1,62 kg ešerių. Už šį pažeidimą jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas bei gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų ir valties bei statomo tinklo konfiskavimas. Be to, dar teks atlyginti gamtai padarytą 77,22 eurų žalą.