Kaip pasakojo jaunuoliai, juos, šį pirmadienį nuo pat ryto iš valties žvejojusius Vilkokšnio ežere, nustebino neįprasti kito žvejo veiksmai. Nors žvejys būdamas valtyje akivaizdžiai laukė laimikio, tačiau šalia nesimatė nei meškerės, nei skritulių ar kitokių mėgėjų žvejybos įrankių. Kai jaunuoliai priplaukė artyn, vyras iš vandens ramiai traukė tinklą ir pridūrė, kad „vietiniams visais laikais čia buvo galima tinkliuką pasistatyti...“.

Apie pastebėtą pažeidimą žvejai pranešė aplinkosaugininkams, kurie nedelsiant atvyko į vietą ir ant kranto sulaikė Trakų rajono gyventoją. Vyras buvo sugavęs net 4 lydekas.

Brakonieriaus valtis

Inspektoriams brakonierius teisinosi lydekas pagavęs skrituliais, o po egle su laimikiu nuo pareigūnų nesislėpęs – tik šiaip stovėjęs. Toks paaiškinimas galėtų atrodyti įtikinamas, jei ne žvejojusių jaunuolių padarytas vaizdo įrašas, kaip vyras į valtį traukia tinklą. Tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad Vilkokšnio ežeras išnuomotas UAB „Alvora“, kuri turėtų rūpintis ir žuvų išteklių apsauga ežere.

Brakonieriui žvejojusiam ne mėgėjiškos žūklės įrankiais gresia administracinė bauda nuo 120 iki 300 Eur. Iš jo paimta valtis, kuri bus konfiskuota kaip pažeidimo padarymo įrankis. Taip pat vyras turės atlyginti gamtai padarytą žalą – po 150 Eur už kiekvieną sugautą lydeką.