Bromislawas Orzechowskis Velso aplinkos apsaugos pareigūnams įkliuvo praėjusių metų birželį. Apsiginklavęs sunkiomis pjautinėmis blizgėmis su didžiuliais kabliais jis gaudė lašišas Loughor upėje. Žuvis lenkas bandė ne normaliai suvilioti, o užkirsti už bet kurios kūno vietos.

Teisme brakonierius teisinosi, jog Lenkijoje taip žvejoti yra legalu, todėl jis esą nežinojo, kad daro ką nors blogo. Teisiamojo advokatas aiškino, kad jo ginamasis žvejoja daugiau kaip 30 metų, dėl pažeidimo labai gailisi ir daugiau nenusižengs.

Kabliautojo naudotos blizgės

Tačiau teismas pripažino, jog toks žūklės būdas yra barbariškas, sunkiai žaloja žuvis, todėl negali būti jokių pasiteisinimui. Ir visiškai nesvarbu, buvo sugauta žuvų, ar nebuvo, nes blogis yra pati naudota žvejybos technika.

B. Orzechowskui skirta 250 svarų bauda, jam taip pat teks atlyginti 773 sravų žalą gamtai ir sumokėti bylinėjimosi išlaidas. Be to, už tokį brakonieriavimą vyras patrauktas baudžiamojon atsakomybėn. Teismas taip pat nurodė sunaikinti pažeidimo padarymo įrankius – spiningą, ritę ir blizges.