KABLYS.lt jau rašė apie Lakajų ežere įšalusius brakonierių tinklus. Panaši istorija pasikartojo ir vėl, kai Ignalinoje aplinkosaugininkai reido metu užfiksavo po ledu esančių tinklų traukimą.

Sutemus pareigūnų dėmesį atkreipė prie Dysnykščio ežero išjungtomis šviesomis atvažiavęs automobilis. Iš jo išlipę du vyrai paskubomis užlipo ant ledo ir dingo tamsoje. Aplinkosaugininkams pasekus jiems iš paskos, įsitikinta, kad atvykę asmenys tikrina po ledu pastatytus tinklus.

Aiškinantis įvykio aplinkybes nustatyta, kad tai – Utenos aplinkosaugininkams gerai pažįstami asmenys, už analogiškus pažeidimus sulaikomi jau nebe pirmą kartą. Vienas iš jų baustas daugiau kaip dešimt kartų. Taip pat nustatyta, jog neteisėtos žvejybos metu minėti piliečiai 2 statomais tinklais buvo sugavę 1 starkį, 1 karšį ir 1 kuoją.

Brakonieriams surašyti administracinio nusižengimo protokolai, paimti naudoti tinklai ir sugautos žuvys. Už nusižengimą jiems gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų. Taip pat reikės atlyginti gamtai padarytą žalą.