Nuvykę į vietą aplinkosaugos pareigūnai surengė pasalą prie šalia Kauno marių kranto esančios sodybos. Po kiek laiko automobiliu į sodybą atvyko du asmenys, kurie nieko nelaukdami nuėjo link Kauno marių, įlipo į krante esančią medinę valtį ir nuplaukė į marių vidurį.

Kadangi buvo ankstyvas rytas pareigūnai iš slėptuvės naktinio matymo prietaisų pagalba aiškiai matė, kaip minėti asmenys suradę vandenyje tinklus traukė juos į medinę valtį. Žvejyba užtruko ilgokai, nes abiem brakonieriams nuolat reikėjo semti vandenį iš supuvusios valties. Nieko blogo neįtardami „žvejai“ grižo į krantą, kur buvo nedelsiant sulaikyti pareigūnų.

Brakonierių laimikis

Sulaikytieji Prienų r. gyventojai iš kurių vienas rugpjūčio mėn. jau buvo sulaikytas už žvejybą statomais tinklais toje pačioje vietoje, o antrasis 2016 m. baustas už tinklinių įrankių laikymą namuose bei daug kartų praeityje už žvejybą draudžiamais įrankiais.

Statomais tinklais brakonieriai sugavo 4 sterkus, 1 salatį, 1 lydeką, 2 karšius, 5 kg kuojos ir 4 kg plakių.

Už pažeidimą brakonieriams gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų su pažeidimo padarymo įrankių, medinės valties ir statomų tinklų, konfiskavimu. Taip pat teks atlyginti virš 1000 eurų žuvų ištekliams padarytą žalą.