Ukmergės rajone ant Taujėnų tvenkinio ledo aplinkosaugininkams įkliuvo pilietis, žvejybai naudojęs kiek daugiau žvejybos įrankių nei yra leidžiama (5). Leidžiamas įrankių kiekis – 4 vienetai. Laimei, žuvų pagauti jam nepavyko, tačiau vyrui gresia bauda nuo 10 iki 60 eurų ir žvejybos įrankių konfiskavimas, nes šiemet šį nusižengimą jis įvykdė jau antrą kartą.

Širvintų rajone buvo pranešta apie neteisėtą žvejybą Naidų ežere. Aplinkos apsaugos pareigūnams ir neetatiniams inspektoriams atvykus į nurodytą vietą, vienas iš dviejų žvejojusių asmenų žvejyboje taip pat naudojo didesnį žvejybos įrankių kiekį nei yra leistina, tik šįkart – net 25 palaidynes. Tai laikoma šiurkščiu mėgėjų žvejybos pažeidimu.

Be to, šis pažeidėjas bandė sprukti nuo pareigūnų, bet greitai buvo sulaikytas. Be minėtų įrankių, rastos ir 2 lydekos. Viena jų, vis dar buvo gyva, todėl buvo paleista į atgal eketę. Šiam asmeniui gresia administracinė bauda nuo 120 iki 300 eurų ir žvejybos įrankių konfiskavimas. Taip pat bus skaičiuojama žuvų ištekliams padaryta žala.

Antrasis Naidų ežere sulaikytas asmuo žvejojo leidžiamu būdu, bet apžiūrėjus jo įrankių dėžę, rastos trys, mažesnio nei leidžiamas dydis, lydekos. Už tai pažeidėjui teks sumokėti mažiausiai 435 eurus.