Vilniaus aplinkosaugininkai praėjusį sekmadienį vykdė reidą Švenčionių rajone. Maždaug vidurdienį inspektoriai gavo žvejo pranešimą, kad Lakajos kaime, Švenčionių rajone, paspęsti spąstai. Žvejas tikino tik per laimingą atsitiktinumą pats jais nesusižalojęs, nes avėjo storos gumos batus, kurie padėjo išvengti rimtesnių sužeidimų.

Brakonieriai paspendė spąstus aplinkosaugininkams

Į vietą nedelsiant atvykę aplinkosaugininkai šalia sodybos rado net 5 spąstus, kurie galėjo būti paspęsti ne tik laukiniams gyvūnams, bet ir pareigūnams. Spąstai buvo pritvirtinti prie metalinių grotų ir pririšti 4 vienetai šakotinių su lašinių ir džiovintos žuvies masalu. Šalia spąstų ant šakos kabėjo negyvas kurmis, kuris, kaip spėjama, galėjo būti pakabintas sąmoningai – siekiant nukreipti pareigūnų dėmesį.

Brakonieriai paspendė spąstus aplinkosaugininkams

Šioje vietoje dažnai nustatoma brakonieriavimo atvejų, ne pirmą kartą nubaudžiami ir vis tie patys asmenys, kurie savo „amato“ neatsisako ir lašišų neršto metu. Spąstai buvo padėti tarsi demonstratyviai vien tam, kad juos radę inspektoriai stabtelėtų būtent šioje vietoje ir neitų artyn prie vandens, o brakonieriai tokiu būdu galėtų pareigūnus nesunkiai pamatyti ir pasišalinti iš pažeidimo vietos.

Brakonieriai paspendė spąstus aplinkosaugininkams

Vien spąstai pareigūnams reidas nepasibaigė. Važiuodami siauru keliuku link vandens, jie pateko į dar vieną nemalonią situaciją – tarnybiniam visureigiui pradurta padanga. Manytina, aštrus daiktas (savadarbis metalinis antgalis) ant kelio buvo paliktas neatsitiktinai – tokiu būdu bandyta sustabdyti inspektorius, kad pastarieji nepatektų prie brakonierių mėgstamos vietos – Meros ir Žeimenos upių santakos.