Be jokios abejonės, teritorijų apžvalga iš paukščio skrydžio suteikia daugiau galimybių pastebėti pažeidėjus ir užklupti juos netikėčiausiose vietose. Dėl šios priežasties Šiaulių aplinkosaugininkai saugomas teritorijas iš oro apžiūri jau ne pirmą kartą.

Su kariškiais sudaryta bendradarbiavimo sutartis leidžia pasinaudoti sraigtasparniu kelis kartus į metus. Šį kartą skrendant kariškių pilotuojamu sraigtasparniu apžiūrėtos Šiaulių, Kelmės, Telšių ir Mažeikių rajonų teritorijos.

Iš viršaus viskas matyti kur kas aiškiau. Matomi nelegalūs sąvartynai, karjerai, o taip pat vandenyje ištemti tinklai. Tad šį kartą didelis dėmesys buvo sutelktas būtent į vandens telkinius. Apžiūrėti Miškinio, Kėvės, Karklėnų, Lūksto, Glūdo, Biržulio, Stervo, Saloto, Alsėdžių ir Plinkšių ežerai, Renavo, Pikelių bei Bubių tvenkiniai, o taip pat Ventos ir Virvytės upės. Ieškota ne tik tinklų ir brakonierių bet stebėtos, ir pakrantės, ar nėra transporto priemonių, tvorų.

Šį kartą tinklų neaptikta ir nustatytas tik vienas paviršinių vandens telkinių apsaugos zonos pažeidimas. Varnių seniūnijoje, Virvytės upės pakrantėje, buvo ganomi gyvuliai ir ganykla buvo aptverta tvora.

Paviršinių vandens telkinių apsaugos zonose draudžiama ūkinė veikla. Taip pat pakrantės negali būti tveriamos, tad ūkininkui bus surašytas protokolas ir teiktas privalomas nurodymas neteisėtą veiką nutraukti.