Baigiamiesiems aplinkosauginės akcijos akordams susivienijo beveik trečdalis visų Vilniaus RAAD inspektorių. Masinio reido metu jie būrėsi aplink vandens telkinius, kuriuose vyksta intensyviausia lašišų ir šlakių migracija. Iš viso per šį mėnesį buvo suorganizuoti 27 reidai, kurių metu nustatyta 15 žvejybos taisyklių nesilaikymo atvejų bei 13 kitų pažeidimų.

„Pareigūnų nuolatinis buvimas gamtoje pasiteisina, nes tikrindami pakrantes, Vilniaus aplinkosaugininkai nustato ir tokių pažeidimų, kaip vandens telkinio pakrantės apsaugos juostos režimo pažeidimai, lankymosi miške taisyklių nesilaikymas, miško pakloto ardymas ar važiavimas juo transporto priemonėmis, ir net mėšlo bei srutų tvarkymo reikalavimų nesilaikymas. Tokios akcijos kaip ši mobilizuoja ne tik aplinkosaugininkus, bet ir visuomenę, todėl pažeidimų išaiškinamumas tampa daug didesnis, o mūsų gamta – švaresnė ir saugesnė“, – sako Vilniaus RAAD direktorius Marius Švaikauskas.

Akcijoje „Lašiša – 2017“ Vilniaus regione dalyvavo aplinkosaugininkai, policijos pareigūnai bei pasieniečiai, neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai, žvejai mėgėjai. Deja, praktika parodė, kad brakonieriai savo „amato“ neatsisakė – naudodamiesi tuo, kad aplinkosaugininkai akcijos metu budi prie vandens telkinių, kuriuose vyksta intensyviausia lašišų ir šlakių migracija: Neries, Žeimenos, Meros, Vilnelės, Vokės, Šventosios ir Siesarties upių, jie laimikį bandė sugauti ežeruose.

Spalio pradžioje gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai Trakų r. Spenglos ežere sulaikė asmenį, neteisėtai sugavusį tris lydekas ir tris kilogramus kuojų. Už tai jis turės atlyginti 317 Eur žalą žuvų ištekliams. Taip pat spalio 16 d. Vilniaus r. Riešės ežere buvo sulaikyti du asmenys, kurie viršydami mėgėjų žvejybos įrankių skaičių bei neturėdami reikiamų leidimų sugavo dvi lydekas. Šiems asmenims bus paskirtos administracinės nuobaudos ir jie privalės atlyginti 290 Eur siekiančią žalą gamtai.