Praėjusią savaitę Utenos aplinkosaugininkai išsiruošė į reidą Ignalinos rajone. Apie 20 valandą vakaro aplinkosaugininkams įtarimą sukėlė nuo Notrynės upelio žiočių, ties Sągardo ežeru, nuvažiuojantis automobilis. Nuojauta neapgavo. Apžiūrėję upelį, apie 300 m pasroviui nuo žiočių, pareigūnai rado neteisėtai pastatytą ungurinę gaudyklę.

Dar po daugiau nei dviejų valandų pasirodęs tas pats automobilis stabtelėjo – iš jo išlipę du vyrai nuėjo link upės skardžio ir pašvietė į gaudyklę. Įsitikinę, kad gaudyklė yra, brakonieriai prie jos net nepriėjo, greitai sėdo į mašiną ir nuvažiavo Kazitiškio kryptimi. Pareigūnams teko laukti iki 8 valandos ryto, kol minėti asmenys vėl atvyko prie gaudyklės.

Vos tik surinkę gaudyklę pasuko prie automobilio ir buvo sulaikyti. Aiškinantis pažeidimo padarymo aplinkybes nustatyta, kad tai Ignalinos rajono gyventojai. Nors tą naktį ungurių jiems sugauti nepavyko, bet administracinės atsakomybės neišvengs – brakonierių laukia baudos nuo 120 iki 300 eurų su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu.