Vos prasidėjus naujiems metams ir ežerų vandenis sukausčius ledui, Marijampolės RAAD Kalvarijos agentūros pareigūnai organizavo reidą patikrinti, kaip žvejai mėgėjai laikosi draudimo žvejojant masalui naudoti gyvą žuvelę bei kitų pareigų, numatytų Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklėse.

Reido pradžia nuteikė optimistiškai, nors ypatingais laimikiais džiaugtis negalėjo, žvejai laikėsi taisyklių reikalavimų, turėjo smaigus.

Tačiau pareigūnų optimizmas išgaravo tikrinant žvejus žvejojančius ant vieno iš Juodelių kaime esančių ežerų ledo. Vienas iš šių žvejų, senas geras aplinkosaugininkų pažįstamas, žvejodamas pažeidė visą puokštę taisyklių reikalavimų.

Šis veikėjas žvejojo ant ledo neturėdamas smaigų, taip pat neturėjo leidimo mėgėjiškai žūklei, žvejojo naudodamas didesnį nei leidžiama įrankių kiekį, masalui naudodamas gyvą žuvelę, buvo sugavęs didesnį nei leidžiama žuvų skaičių, o be visų jau paminėtų pažeidimų, visos šio žvejo sugautos lydekos nesiekė minimalaus leidžiamo žuvų dydžio (buvo mažesnės nei 45 cm).

Už šią veiką piliečiui A. Š. teks atsakyti Administracinių nusižengimų kodekso nustatyta tvarka, jo laukia administracinė nuobauda su įrankių ir priemonių konfiskacija bei turės atlyginti žuvų ištekliams padaryta žalą – apie 800 eurų.

Nors iš visų tą dieną tikrintų žvejų A. Š. galėjo pasigirti didžiausiu laimikiu, bet jam ši žvejyba ir kainuos brangiausiai.

Pilietis A. Š. iš savų klaidų niekaip nepasimoko. Praėjusiais metais, tokiu pat metu, tik šiek tiek kitoje vietoje jis pagautas žvejojantis lygiai tokiu pačiu būdu (beje, ta žvejyba jam taip pat kainavo nepigiai). Vasarą pareigūnams bendrauti su šiuo piliečiu teko dar du kartus, vieną – dėl žvejybos be leidimo, o kitą – dėl žvejybos draudžiamu būdu ir įrankiais – statomu tinklu.