Praėjusią savaitę Telšių rajono agentūra organizavo reidą ir ketino patikrinti Tausalo ežerą ir Pasruojos tvenkinį, tačiau pareigūnų planai pasikeitė. Neetatinis aplinkos apsaugos inspektorius pranešė, kad vyrai gabena draudžiamus žvejybos įrankius ir važiuoja Sedos keliu. Automobilis „Mitsubisi Speis Star“ buvo pastebėtas ir sustabdytas ties Kalnėnais. Patikrinus automobilį, jo bagažinėje buvo rastos dėžės su 4 nežymėtais, statomais tinklais.

Automobilio vairuotojas paaiškino, kad tinklus prieš kelis metus buvo paskolinęs draugui, o dabar juos atsiėmė ir vežė į tėvo sodybą. Vyras gynėsi, jog nežinojo, kad turėti ir gabenti tinklus draudžiama. Telšių rajono gyventojui surašytas protokolas už draudžiamų įrankių turėjimą ir gabenimą. Už nusižengimą jam gresia bauda iki 200 eurų.

Tai jau ne pirmi žvejybiniai tinklai, kuriuos šį mėnesį randa Telšių rajono agentūra. Gruodžio mėnesio pradžioje žvejai pranešė, kad Telšių pašonėje esančiame Masčio ežere žvejojama draudžiamais žvejybos įrankiais. Prie ežero nuvykę agentūros darbuotojai kartu su gyvosios gamtos apsaugos inspektoriais rado vandenyje pastatytus keturis žvejybinius tinklus, kurių bendras ilgis siekė 140 metrų. Kam priklauso šie tinklai nustatyti nepavyko, tad aplinkosaugininkai juos surinko, o juose įstrigusias žuvis išlaisvino.