Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai turėdami informacijos apie žvejybos pažeidimus Lentvario (Graužio) ežere, Lentvaryje, Trakų r., nutarė surengti reidą. Pareigūnų nuojauta neapgavo.

Gegužės 1 d. rytą ežere buvo pastebėta plaukianti valtis. Ja plaukęs vyriškis keliose ežero pakrančių vietose vis sustodavo, apsidairęs ir paėmęs medinę kartį iš vandens ištraukdavo ežerines gaudykles (bučius), jas patikrinęs vėl išmesdavo į vandenį. Žvejys nieko nesibaimindamas taip dirbo net tris valandas, o tuo metu aplinkosaugininkai net keliolika kartų užfiksavo kaip buvo tikrinami žvejybos įrankiai. Pareigūnams nekilo jokių abejonių, kad yra žvejojama du ir daugiau kartų viršijant leidžiamą naudoti žvejybos įrankių skaičių.

Vyriškiui atplaukus į krantą šis iš karto pareigūnų buvo sulaikytas. Nustatyta, kad pažeidžiant Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisykles žvejojo Lentvario miesto gyventojas N. N., kuris teigė, jog žvejojo rainuotuosius (invazinius) vėžius. Pagal Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisykles, vienu metu galima naudoti ne daugiau kaip 5 bučiukus ar samtelius vėžiams gaudyti, o šiuo atveju pažeidėjas naudojo net tris kartus viršijantį įrankių skaičių.

Dėl neteisėtos žvejybos N. N. surašytas administracinio nusižengimo protokolas. Jam gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų su ežerinių gaudyklių ir medinės valties konfiskavimu.