Trečiadienį Panevėžio aplinkosaugininkai organizavo reidus ir tikrino žvejus mėgėjus Rokiškio ir Kupiškio rajonuose. Šalia Sartų ežero įrengtoje maudykloje inspektoriams sukėlė įtarimą ant kranto palikta neprirakinta valtis su irklais. Susidarė įspūdis, jog neužilgo ruošiamasi plaukti į žvejyba, nepaisant lietingo ir vėjuoto oro. Netrukus arčiausiai esančioje sodyboje nerimastingai pradėjo vaikščioti žmonės – sodybos ir šalia esančios valties savininkai.

Sodybos ir valties savininkai gamtos apsaugos pareigūnams pasirodė neramūs, todėl buvo paprašyti aprodyti, kas laikoma ūkiniuose pastatuose. Inspektorių nuojauta neapgavo – trijuose pastatuose, skirtingose vietose, buvo išslapstyti draudžiami ne mėgėjų žvejybos įrankiai – statomi tinklai, bučiukas, venteris.

Ūkiniame pastate rasti draudžiami žvejybos įrankiai

Iš viso aplinkosaugininkai konfiskavo 4 statomus tinklus, 8 tinklinius įrankius (liaudyje vadinamus „televizoriais“), vieną draudžiamo dydžio bučiuką ir venterį. Iš pradžių pažeidėjai bandė gintis, jog šias priemones naudoja aptverti sodyboje auginamiems naminiams paukščiams. Tokia istorija aplinkosaugininkų neįtikino, todėl netrukus pažeidėjau nusprendė pripažinti pažeidimą, tačiau pasiteisino nežinoję, kad šių įrankių laikyti namuose negalima.

Pažeidėjų pasiteisinimai aplinkosaugininkų nesugraudino, todėl jiems netrukus buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas, pagal kurį numatyta administracinė bauda siekia iki 200 eurų su draudžiamų įrankių konfiskavimu.