Pastaruoju metu tokį reidą vykdė Šiaulių regiono aplinkos apsaugos pareigūnai. Iš oro jie stebėjo Šiaulių, Kelmės, Telšių, Mažeikių ir Akmenės rajonų teritorijas. Tokiu būdu pareigūnai ieškojo pažeidimų, kuriuos būtų sunku pastebėti važiuojant automobiliu ar einant.

Šie reidai pasitarnauja ir kontroliuojant žvejybą, aplinkosaugininkai didelį dėmesį sutelkia į vandens telkinius, o iš viršaus puikiai matyti, ar juose nėra ištemptų tinklų. Iš sraigtasparnio aplinkosaugininkai taip pat stebėjo pakrantes, ar jose nėra nelegaliai stovinčių automobilių, suręstų tvorų.

Pasak aplinkosaugininkų, kiekvieno reido metu užfiksuojama vis mažiau grubių pažeidimų. Jei prieš keletą metų būdavo pastebimos užterštos teritorijos, nelegalūs karjerai, aptvertos pakrantės ir ežeruose užmesti tinklai, šiandien viso to nėra. Reido metu užfiksuoti tik keli galimi smulkūs aplinkosauginiai pažeidimai, tokie kaip netinkamai įrengtos mėšlo rietuvės, žvėrių šėryklos. Teritorijos, kuriose buvo pastebėti galimi pažeidimai, bus dar kartą patikrinamos, tik šį kartą nuvykstant į konkrečias vietas.

Vaizdas iš aplinkosaugininkų sraigtasparnio