Vilniaus aplinkosaugininkai bendruoju pagalbos numeriu 112 gavo pranešimą apie tai, kad Ukmergės rajone esančiame tvenkinyje žvejojama tinklais. Gavę šį skundą, gamtos apsaugos pareigūnai operatyviai išvyko į Leonpolio kaimą. Būtent ten tvenkinyje darbavosi „tinklininkai“.

Važiuodami į nurodytą vietą, pareigūnai susisiekė su pranešimą pateikusiu asmeniu, jis teigė, kad pažeidėjai iš Leonpolio kaimo tvenkinio jau ištraukė tinklą su žuvimis ir eina namo. Leonpolio kaime, vienoje iš Tujų g. esančių sodybų, pareigūnai pastebėjo galimus brakonierius.

Pastarieji, išvydę aplinkosaugos inspektorius, bandė skubiai pasišalinti, tačiau buvo greitai sulaikyti. Apžiūrėję netoli jų sulaikymo vietos esančios sodybos kiemą, krūmuose pareigūnai rado paslėptą plastikinį kibirą, o jame – šlapią statomą tinklą su dviem dideliais (po 1 kg svorio) ešeriais ir šlapiomis vyriškomis basutėmis.

Paaiškėjo, kad brakonieriai – du Leonpolio kaimo gyventojai. Dėl brakonieriavimo vėliau jie prisipažino patys. Vyrams gresia administracinės baudos nuo 120 iki 300 eurų, taip pat iš jų bus konfiskuotas statomas tinklas ir teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą.