Vilniaus regiono gamtos apsaugos pareigūnai akcijos metu lankėsi prie Neries, Žeimenos, Šventosios, Siesarties, Vilnelės ir šių upių intakų. Kaip ir ankstesniais metais į pagalbą buvo pasitelkti neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai, taip pat policijos, pasienio apsaugos pareigūnai, Šaulių sąjungos atstovai.

Akcijos metu aplinkosaugininkai nuolat budėjo prie pagrindinių lašišinių žuvų nerštaviečių, kontroliavo mėgėjišką, limituotą, verslinę ir specialiąją žvejybą, stabdė pagrįstai įtarimus sukėlusių asmenų transporto priemones, operatyviai tikrino sąmoningų piliečių pateiktus pranešimus apie galimus brakonieriavimo atvejus.

Akcijos „Lašiša 2016“ metu buvo organizuota daugiau kaip 100 reidų, kurių metu buvo nustatyti 78 pažeidimai, susiję su neteisėtu žuvų išteklių naudojimu. Už nustatytus pažeidimus skirta beveik 10 tūkst. eurų baudų ir pateikta pretenzijų už 2234 Eur padarytai žalai žuvų ištekliams atlyginti, konfiskuota viena valtis bei pažeidimo padarymo įrankiai: 9 tinkliniai įrankiai, 35 mėgėjiškos žūklės įrankiai ir 1 žeberklas.

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamentas dėkoja visiems dalyvavusiems akcijoje „Lašiša 2016“ bei džiaugiasi pasiektais rezultatais saugant ne tik Vilniaus regiono, bet ir visos šalies lašišinių žuvų išteklius.