Didžiąją dalį visų pranešimų sudaro informacija apie įvykius, susijusius su laukiniais gyvūnais (784), atliekų deginimu (157) bei žvejybos taisyklių pažeidimais (151). Iš 784 pranešimų apie laukinius gyvūnus, 670 buvo susiję su jų ir transporto priemonių susidūrimais.

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai, reaguodami į gautus pranešimus, spalio mėnesį 147 kartus nedarbo metu siuntė savo būdraujančius pareigūnus tirti gautų pranešimų. 93 kartus tokie iškvietimai pasitvirtino. Jų metu buvo nustatyti įvairūs aplinkosaugos reikalavimų pažeidimai: brakonieriavimas, aplinkos teršimas ir kitos aplinkai kenksmingos veikos, tokios kaip atliekų deginimas, netinkamas nuotekų ir srutų tvarkymas.

Daugiausiai tokių pranešimų buvo gauta apie žvejybos pažeidimus (73). Reaguojant į juos surašyti 34 administracinių nusižengimų protokolai.

„Tai, jog daugiau nei 60 proc. nedarbo metu gautų pranešimų padėjo pareigūnams užkirsti kelią neteisėtoms veikoms, įrodo visuomenės įsitraukimo svarbą. Esame dėkingi visiems kurie iki šiol kreipėsi į atsakingas institucijas ir toliau kviečiame visus aktyviai naudotis suteikta galimybe pranešti apie skriaudžiamą gamtą ar kitus aplinkos apsaugos reikalavimų pažeidimus“, – teigia Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos direktorius Vaidas Laukys.

Iš viso 2017 metais išaiškinta 3744 medžioklės ir žvejybos pažeidimų atvejai, o iki šių metų spalio pabaigos – net 2307 atvejai. 2017 metais buvo konfiskuota 1465 draudžiamų žvejybos ir 142 draudžiamų medžioklės įrankių bei 74 transporto priemonės. Šiemet iki spalio mėnesio pabaigos paimti 580 draudžiami žvejybos įrankiai, 47 medžioklės įrankiai ir 29 transporto priemonės.