Aplinkosaugininkai kartu su policija atliko ikiteisminį tyrimą. Jo metu vienas medžiotojas prisipažino neteisėtai medžiojęs Kelmės rajone. Pats būdamas ne medžiotojas, vyras buvo įrengęs dvi nelegalias šėryklas, prie kurių ir tykodavo gyvūnų ir pats sumedžiojo šerno jauniklį bei nurodė jo dorojimo vietą.

Kartu su brakonieriumi į medžiokles vyko ir jo dėdė, taip pat sukėlęs aplinkosaugininkų įtarimą. Į pastarojo sodybą nuvykę policijos pareigūnai rado visą nelegalių įrankių kraitį. Slėptuvėje jie aptiko daiktą, panašų į savadarbį graižtvinį, šaunamąjį ginklą, ant kurio buvo pritaisytas optinis taikiklis ir uždėtas garso slopintuvas.

Paaiškėjo, kad brakonieriui leidimas laikyti ir nešioti ginklą panaikintas dėl įvykdyto nusikaltimo. Kratos metu taip pat rasti šiam ginklui skirti šaudmenys bei kitų ginklų šoviniai, o taip pat orinis šautuvas. Kolekciją papildė ir du neteisėtai laikomi žvejybiniai tinklai.

Aplinkosaugininkai abiem vyrams surašė protokolus už medžiojimą medžioklės plotuose, kuruose neturėjo teisės medžioti. Už tai jiems numatyta bauda nuo 600 iki 1450 eurų bei teisės medžioti atėmimas iki penkerių metų. Šerną nudobusiam brakonieriui gresia bauda nuo 800 iki 1800 eurų. Be to, jam teks atlyginti gamtai padarytą žalą ir sumokėti daugiau kaip 960 eurų. Teks atsakyti ir už neteisėtai laikytus tinklus, už tokį pažeidimą numatoma bauda nuo 60 iki 200 eurų. Abiejų vyrų laukia ir baudžiamoji atsakomybė už neteisėtą disponavimą ginklais bei šaudmenimis.