Gamtos apsaugos pareigūnai darbo dieną leido tarnybiniu laivu patruliuodami Kauno mariose. Pastebėję išmindžiotą vandens augaliją, aplinkosaugininkai nutarė šią vietą apžiūrėti atidžiau. Nuojauta neapgavo ir netrukus jie krante surado paslėptą pripučiamą guminę valtį su irklais, o šalia esančiuose krūmuose, įdėtą į maišą žvejybinį tinklą.

Tinklai

Pareigūnai nusprendė surengti pasalą ir apie 21 val. pastebėjo du vyrus, einančius link paliktų krante žūklės įrankių. Nieko neįtardami žvejai išplaukė užmesti žvejybinį tinklą, tačiau nedelsiant buvo sulaikyti, nespėję padaryti žalos žuvų ištekliams. Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo du Prienų rajono gyventojai. Vyrams aplinkosaugininkai surašė administracinio nusižengimo protokolus bei pavaišino iki 300 eurų siekiančiomis baudomis. Brakonieriai atsisveikino ir su visais žūklės įrankiais.

Tačiau tuo ši istorija nesibaigė. Siekdami patikslinti įvykio Kauno mariose aplinkybes, pareigūnai apsilankė vieno iš brakonierių nurodytoje gyvenamojoje vietoje ir liko nustebinti. Sodybos teritorijoje rastas kanapių auginimo šiltnamis, pagalbinėse patalpose – žvejybinis tinklas ir kilpos, skirtos medžiojamiesiems gyvūnams gaudyti.

Brakonieriaus namuose rastos kanapės

Toks radinys brakonieriui, žinoma, užtrauks žymiai didesnius nemalonumus nei krūmuose rastas brakonieriavimo įrankis. Dėl narkotinių kanapių auginimo Prienų policija vyrui jau pradėjo ikiteisminį tyrimą. Be to, už draudžiamų žūklės ir medžioklės įrankių laikymą brakonierius nusipelnė dar vieno administracinio teisės protokolo pažeidimo ir įrankių konfiskavimo.