Vakar gamtos apsaugos pareigūnai tikrino Šiaulių miesto ir rajono vandens telkinius. Kaip paaiškėjo, Šiauliuose tik kas antras žvejas turi žvejo bilietą. Gamtos apsaugos inspektoriai patikrino 6 ant Talkšos ežero ledo žvejojusius vyrus. Tik trys iš jų turėjo žvejo bilietus. Likusiai trijulei surašyti nutarimai dėl administracinio nusižengimo ir paskirtos nuobaudos nuo 20 iki 60 eurų.

Rimtesni nemalonumai laukia Kelmės rajono gyventojo, sulaikyto ant Bridvaišių ežero ledo. Vyras sučiuptas gaudant lydekas. Patikrinus sulaikyto brakonieriaus kišenes rastos trys palaidinės su žuvelėmis. Kelmės rajono gyventojas prisipažino įvykdęs nusižengimą.

Sulaikytam brakonieriui surašytas protokolas. Už žvejybą draudžiamu būdu vyrui gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų. Žalos gamtai Kelmės rajono gyventojui atlyginti nereikės, nes žvejyba buvo nesėkminga. Priešingu atveju už kiekvieną sugautą lydeką vyrui tektų pakloti dar po beveik 160 eurų.

Savaitgalį aplinkosaugininkai taip pat nebuvo rankų sudėję. Buvo patikrinti Mažeikių rajono vandens telkiniai. Gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai apžiūrėjo 6 vandens telkinius ir patikrino 28 sutiktus žvejus. 6 iš jų neturėjo žvejo bilietų. Jiems surašyti nutarimai dėl administracinio nusižengimo ir paskirtos nuobaudos.