Brakonierius tvenkinyje žvejojo iš valties ir kartu su savimi turėjo 8 skritulius, vieną spiningą ir vieną plūdinę meškerę. Nelegalios žvejybos metu jis jau turėjo sugavęs dvi lydekas ir vieną ešerį.

Už tokį laimikį pažeidėjui teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą, siekiančią beveik 300 eurų, ir baudą nuo 120 iki 300 eurų. Taip pat iš jo atimti visi žvejybos įrankiai ir plastikinė valtis.

Nuo rugsėjo 1 dienos prasidėjus akcijai „Lašiša 2018“, aplinkosaugos pareigūnai sustiprino mėgėjų žvejybos kontrolę. Siekdami užkirsti kelią brakonieriavimui, jie reidus vykdo vakarais, po darbo valandų, ir savaitgaliais.

Prie žvejybos kontrolės raginami prisidėti ir pareigingi žvejai. Apie pastebėtus brakonieriavimo atvejus jie gali pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Aplinkosaugininkai taip pat primena, kad vienu metu žvejai gali naudoti ne daugiau kaip 4 mėgėjų žvejybos įrankius. Žvejodamas iš vandens transporto priemonės, vienas žvejys vienu metu gali naudoti ne daugiau kaip 2 meškeres, išskyrus atvejus, kai žvejojama iš inkaru ar kitomis priemonėmis sustabdytos vandens transporto priemonės.

Bendras vienu metu naudojamų kabliukų skaičius negali viršyti 6 vienetų. Asmenys, viršydami du ir daugiau kartų leidžiamų naudoti žvejybos įrankių ar kabliukų skaičių, šiurkščiai pažeidžia mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių reikalavimus.

Tokiais atvejais jiems gresia nuobaudos su žvejybos įrankių konfiskavimu ir gamtai padarytos žalos atlyginimas.