Brakonieriavimu įtariamus asmenis po vidurnakčio sulaikė Šiaulių policijos pareigūnai. Šiaulių rajone, Kuršėnų miestelyje, buvo sustabdyta „Audi A6“. Patikrinus automobilį, jame rastas elektros žvejybos prietaisas ir negyva žuvis. Apie tokį radinį pareigūnai nedelsdami pranešė aplinkosaugininkams. Į įvykio vietą atskubėję gamtos apsaugos pareigūnai automobilyje rado 23 lydekas, 2 lynus, 2 ešerius ir 15 kuojų, taip pat rastas elektros prietaisas žuvims gaudyti ir pripučiama valtis.

Elektra žuvis gaudžiusiems vyrams gresia laisvės atėmimas

Du automobilio keleiviai aplinkosaugininkams prisipažino, kad elektros prietaisu žuvis gaudė Šiaulių rajone, netoli Šilėnų, Ventos upėje. Trečiasis tikino tik geranoriškai vyrus pavėžėjęs savo automobiliu. Už žvejybą su elektros prietaisu yra numatyta baudžiamoji atsakomybė, šiuo metu dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Baudžiamasis kodeksas už brakonieriavimą su elektros prietaisu, numato net laisvės atėmimą iki 2 metų.

Elektra žuvis gaudžiusiems vyrams gresia laisvės atėmimas

Kol kas trijulė paleista, tačiau nuo baudų jie neišsisuks. Preliminariai aplinkosaugininkų paskaičiuota gamtai padaryta žala siekia daugiau kaip 3500 eurų.