Versmės g. esančiame ūkiniame pastate pareigūnai surado gausią kolekciją – brakonierius čia laikė neteisėtus ginklus, šaudmenis, tinklus ir kitus draudžiamus įrankius. Tyrimo metu rastas pilkos spalvos kaproninis tinklas su svareliais ir plūdėmis, kurio ilgis 10 metrų, akies dydis 15 mm, skirtas žuvims gaudyti, buvo neženklintas.

Už pažeidimus pareigūnai brakonieriui surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą ir tinklą paėmė. Vyrui teks susimokėti baudą, siekiančią nuo 60 iki 200 eurų.

Vis dėlto, čia neapdairaus „kolekcionieriaus“ bėdos nesibaigė. Pradėję kratą gyvenamajame name, policininkai rūsyje ir kambariuose rado žymiai rimtesnių įnagių. Brakonierius namuose slėpė graižtvinį šautuvą su pritvirtintu optiniu taikikliu, mažo kalibro graižtvinį šautuvą su optiniu taikikliu, arbaletą, strėles su metaliniais antgaliais, apie 630 įvairaus kalibro šovinių, svaidomąjį kirvį, kovinius peilius bei kariuomenėje naudojamą pirotechninį sprogstamąjį užtaisą.

Už neteisėtą šaunamųjų ginklų, šaudmenų, sprogmenų ir kitų įrankių laikymą vyrui grės kur kas rimtesnės pasekmės – įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę nuo 4 iki 8 metų. Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad asmuo neturi leidimo laikyti ar nešioti šaunamuosius ginklus bei nepriklauso jokiam medžiotojų klubui.