Iš daugybės patikrintų žvejų mėgėjų, 136 žvejams surašyti įspėjimai už žvejo mėgėjo bilieto neturėjimą ar šiukšlinimą, 44 žvejams surašyti administraciniai nurodymai sumokėti po 45 eurus už žvejo mėgėjo kortelės neturėjimą, 66 asmenims surašyti įspėjimai už netinkamą automobilio statymą gamtoje.

Akcijos laikotarpiu rasta ar paimta 16 vnt. tinklų, 71 vnt. palaidinių, 7 meškerės. Bendra gamtai padaryta žala – daugiau kaip 7000 eurų.

50 kartų tikrinta verslinė žvejyba, 5 iš jų – už pažeidimus surašyti administracinių nusižengimų protokolai.

16 asmenų neišvengė rimtesnių nemalonumų, bandydami neteisėtomis priemonėmis pasigauti žuvies. Visiems šiems brakonieriams surašyti administracinių nusižengimų protokolai, skirta baudų nuo 120 iki 300 eurų.

Daugiausia žalos pridarė kovo 22 dieną Rusnės tvenkiniuose draudžiamu būdu žvejoję du šilutiškiai. Palaidinėmis, skirtomis gaudyti žuvį masalui, naudojant gyvą žuvelę jie draudimo metu sugavo 4 lydekas, be to, buvo paspendę 9 kilpas žvėrims gaudyti. Šiems asmenims teismas atseikėjo 600 ir 800 eurų baudos, dar teks atlyginti 725 eurų žalą žuvų ištekliams.

Balandžio 17 d. rytą Ketvergių karjere (Klaipėdos r.) su visais įkalčiais sulaikytas labai gerai inspektoriams žinomas asmuo, statomais tinklais pagavęs 45 lynus ir 10 kg karosų. Jam gresia bauda iki 300 eurų, teks atlyginti net 2800 eurų žalą žuvų ištekliams. Iš brakonieriaus taip pat buvo paimti tinklai ir guminė valtis.