Šiaulių aplinkosaugininkai reido metu patikrino 23 Plungės rajono vandens telkinius. Iš 66 patikrintų meškeriotojų, 8 gavo šviežius administracinio teisės pažeidimo protokolus. 4 pažeidimai nustatyti ant Prūsalių kaimo tvenkinio ledo. 3 žvejai žvejojo neturėdami žvejo bilietų, o vienas neturėjo smaigų.

Po 2 pažeidimus nustatyta Stanelių ir Glaudžių kaimo tvenkiniuose. Trys pažeidėjai nutarė bandyti laimę be žvejo bilietų, o vienas be smaigų. Pažeidėjams pasisekė, kad jie nebuvo sugavę žuvų. KABLYS.lt jau rašė apie žymiai griežtesnes baudas už neteisėtai sugautas žuvis, todėl pažeidėjams tektų kaip reikiant paploninti pinigines.

KABLYS.lt primena visiems poledinės žūklės entuziastams rūpintis savo sveikata ir gyvybe ir atidžiai ištirti užšalusį vandens telkinį. Pastebėjus ledo įtrūkimus ir properšas ant tokio ledo griežtai nelipti ir su savimi būtinai turėti smaigus. Smaigus kabinkite ant kaklo ar laikykite ypač greitai pasiekiamoje vietoje, kad ištikus nelaimei nesunkiai galėtumėte jais pasinaudoti.