Gamtos apsaugos pareigūnai, vykdydami reidą Mažeikių rajone, sulaikė du tinklais žuvis gaudžiusius vyrus. Netrukus paaiškėjo, kad vienas iš jų yra tvenkinio nuomotojas. Vyro laukia rimti nemalonumai – bauda, valties ir tinklų konfiskavimas, taip pat teks atlyginti žalą gamtai. Be to, bus sprendžiamas klausimas dėl tvenkinio nuomos.

Pirmadienio popietę Šiaulių aplinkosaugininkams buvo pranešta, kad Čekų kaime, Mažeikių rajone, Svirkančių tvenkinyje yra žvejojama su tinklais. Agentūros darbuotojai ir gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai nedelsiant nuvyko prie tvenkinio ir surengė pasalą.

Aplinkosaugininkams ilgai tykoti nereikėjo. Po 16 valandos, tvenkiniui ištuštėjus, valtimi išsiyrė du vyrai. Pareigūnai nuo kranto fiksavo, kaip šiedu traukia tinklus. Nieko blogo nesitikintys brakonieriai buvo sulaikyti, net nespėję išsilaipinti. Valtyje buvo du tinklai ir vienas nemažas karšis.

Kaip paaiškėjo, brakonieriavo ne kas kitas, o tvenkinio nuomotojas ir jo draugas. Abiems vyrams už mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimą surašyti protokolai. Jiems gresia baudos iki 300 eurų. Taip pat bus konfiskuota valtis ir tinklai.

Brakonierių laimikis gan menkas – tik vienas karšis. Tačiau ir už jį vyrai turės sumokėti 60 eurų. Tvenkinio nuomotojas, kuris turėtų rūpintis tvenkiniu ir jį turtinti žuvimi, vietoje to pats piktnaudžiavo savo padėtimi ir žalojo žuvų išteklius. Apie tokį vyro elgesį bus informuota tvenkinį jam išnuomojusi aplinkos apsaugos agentūra, kuri ir spręs ką toliau daryti su nuomos sutartimi.