Pareigūnai, Minijos upėje pastebėję pastatytą tinklą, nutarė surengti pasalą ir palaukti jo savininko. Po ilgų valandų pasaloje, ryte, brakonierius galiausiai pasirodė. . Iš pradžių vyras žvejojo meškere, tačiau, matyt įsitikinęs, kad jo niekas nestebi, priartėjo prie tinklo ir traukė jį į krantą. Tuo metu jis ir buvo sulaikytas aplinkos apsaugos pareigūnų. Pažeidėjas sakė, kad jis žvejojo tik meškere, kad tinklą pamatė atsitiktinai ir tik norėjo patikrinti, kiek ir kokios žuvies jame gali būti, tačiau toks pasakojimas pareigūnų neįtikino.

Už nusižengimą jam buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, tačiau tuo brakonieriaus nelaimės nesibaigė. Paaiškėjo, kad brakonierius neturėjo teisės žvejoti šiame Minijos upės ruože. Vyras neturėjo žvejo mėgėjo kortelės lašišų ir šlakių žvejybai.

Už nustatytus pažeidimus pažeidėjui gresia administracinė bauda nuo 250 Eur iki 550 Eur, iš jo konfiskuoti pažeidimo padarymo įrankiai (statomas tinklas ir meškerė). Už iš tinklo ištrauktas Minijos upės ichtiologiniame draustinyje neteisėtai sužvejotas žuvis teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą 396 Eur žalą.

Akcijos „Lašiša“ reidai prie vandens telkinių vyks dar dešimt dienų, iki spalio 15 dienos. Iki šios datos lašišinėse upėse galima žvejoti tik įsigijus, žvejo mėgėjo kortelę lašišai arba šlakiui. Nuo spalio 1 d. iki spalio 15 d. sugautą lašišą arba šlakį privaloma paleisti, o kitų rūšių žuvų galima paimti 5 kg. Nuo spalio 16 d. iki gruodžio 31 d. su žvejybos įrankiais būti prie lašišinių upių yra draudžiama.