Šalčininkų r., Eišiškių hidroelektrinės tvenkinyje ant ledo žvejojęs vyras neturėjo smaigų ir žvejo mėgėjo bilieto, Ukmergės r. ant Siesikų ežero ledo meškeriotojas žvejojo naudodamas 14 žvejybinių skritulių su žuvele, o Švenčionių r. sulaikytas pažeidėjas Kriauklės ežere žvejojęs 25 šakotinėmis su žuvele.

Už žvejybą ant ledo neturint žvejo mėgėjo bilieto ir smaigų asmeniui gresia įspėjimas arba bauda nuo 10 iki 60 eurų. Už žvejybą masalui naudojant žuveles minėtiems pažeidėjams gresia baudos nuo 120 eurų iki 300 eurų ir yra privalomas nusižengimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimas.

Aplinkosaugininkai primena, kad nuo sausio 1 d. iki balandžio 20 d. yra draudžiama žvejoti masalui naudojant žuvelę (išskyrus žvejybą Kuršių mariose ir žvejybą su žuvies gabalėliu), o nuo vasario 1 d. iki balandžio 20 d. įsigalios draudimas gaudyti lydekas. Už neteisėtą lydekų žvejybą asmenims gresia baudos nuo 120 eurų iki 300 eurų su nusižengimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu, taip pat reikėtų atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą – 145 eurus už kiekvieną draudžiamu metu sužvejotą lydeką.