Šiaulių aplinkosaugininkai, surengę reidą Radviliškio rajone, sulaikė vyrą, sugavusį sterką. Dėl šalto pavasario sterkų žvejyba vis dar draudžiama, o juos gaudyti bus galima tik nuo gegužės 31 dienos. Už vieną ne laiku sugautą laimikį žvejui teks sumokėti baudą, atlyginti gamtai padarytą žalą ir atsisveikinti su žūklės įranga bei valtimi.

Panevėžietį pažeidėją aplinkosaugininkai aptiko atsitiktinai. Vykdydami mėgėjų žūklės kontrolę pareigūnai plaukdami motorine valtimi tikrino Vaitiekūnų tvenkinyje žvejojusius žvejus. Iš viso jie patikrino 12 meškeriotojų. Visi žvejojusieji turėjo galiojančius leidimus arba neįgaliųjų ar pensininkų pažymėjimus.

Vienas laimikis pažeidėjui kainavo ypač brangiai

Tačiau paskutinėmis reido minutėmis aplinkosaugininkams vis dėlto teko išrašyti baudos lapelį. Patikrinus vieno vyro valtį joje buvo rastas pririštas sterkas.

Pažeidėjui už tai, kad žvejojo draudžiamu būdu (iš guminės valties su spiningu) ir pagavo sterką draudžiamu juos gaudyti laikotarpiu, surašytas protokolas. Vyrui teks susimokėti baudą, siekiančią nuo 120 iki 300 eurų ir atsisveikinti su valtimi, elektriniu varikliu, akumuliatoriumi bei spiningu.

Ne pigiai kainuos ir vienintelis sugautas laimikis. Už padarytą žalą gamtai pažeidėjo piniginė suplonės dar 160 eurų.