Praėjusią savaitę Kauno aplinkos apsaugos pareigūnai rytinio reido metu Nemuno upėje, ties Kauno HE, sulaikė brakonierių, žvejojusį draudžiamoje 500 m atkarpoje nuo Kauno HE. Plastikinėje valtyje įsitaisęs vyras ne tik žvejojo netinkamoje vietoje, bet dar ir naudojo draudžiamą būdą – užkabinimą.

Kaip vėliau paaiškėjo, tai užkietėjęs brakonierius pravarde „kriaušė“, kurį aplinkosaugininkai už šiurkščius žūklės taisyklių pažeidimus baudžia jau ne pirmus metus. Paskutinį kartą vyras buvo sulaikytas 2012 m. už žvejybą statomais tinklais iš medinės valties toje pačioje vietoje Nemuno upėje prie Kauno HE.

Brakonieriaus laimikiai

Kadangi brakonierius jau patyręs, sugrįžimas į žvejybą buvo sėkmingas. Iš Nemuno jis ištraukė 6 sterkus, 10 salačių ir 1 šamą, bet čia sėkmė nusisuko ir „kriaušė“ buvo sulaikytas.

Už neteisėtai sugautus 10 salačių, 6 sterkus ir 1 šamą brakonierius turės atlyginti 2610 eurų žuvų ištekliams padarytą žalą bei sumokėti administracinę baudą nuo 120 iki 300 eurų su plastikinės valties ir dviejų meškerių konfiskavimu.