Reido metu aplinkosaugininkai patikrino 35 žvejus bei 10 vandens transporto priemonių. Kaip ir reikėjo tikėtis, ne visi žvejai pavyzdingai laikėsi taisyklių.

Vienas sulaikytas meškeriotojas žvejybos metu buvo sugavęs ir pasiėmęs 64 cm ilgio šamą, kai tuo tarpu taisyklės leidžia pasiimti ne mažesnį kaip 75 cm. Asmuo tvirtino, kad pirmą kartą pagavęs tokią žuvį, todėl nežinojęs apie galiojantį draudimą šios rūšies žuvų dydžiams. Dar labiau žvejys nustebo sužinojęs, kad pasiimant tokio dydžio šamą, skaičiuojama žala gamtai – 1100 eurų.

Šamas

Dar du meškeriotojai Nemuno upėje žvejojo draudžiamu žvejybos įrankiu – statomu tinklu. Abu asmenys prisipažino žvejoję draudžiamu būdu, gailėjosi dėl padaryto pažeidimo, tačiau tai nuo atsakomybės neatleis.

Tinklų mėgėjai ne tik turės sumokėti administracines baudas, kurios sieks nuo 120 iki 300 eurų, atlyginti žalą gamtai už neleistinu būdu pagautą ešerį, tačiau neteks ir žvejyboje naudotos guminės valties, bei statomo tinklo.

Sulaikytas asmuo, kuris Nemuno upėje plaukiojo vandens motociklu, kuriam nustatyta tvarka neatlikta valstybinė techninė apžiūra. Šiam asmeniui taip pat surašytas administracinio nusižengimo protokolas. Trys asmenys žodžiu įspėti už tai, kad plaukiojo baidarėmis, neužsidėję gelbėjimo liemenių.