Kaip teigė šventės organizatoriai, į upės vandenį buvo įpilta specialių dažų, kurie neteršia aplinkos ir maždaug per pusvalandį išsiskaido ir suyra vandenyje. Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnai patikrino pilamų dažų etiketę ir nustatė, kad tai buvo nekenksmingi aplinkai vandens dažai „Cole-Parmer“.

Šios grupės dažus kartais naudoja ir aplinkosaugininkai, kai tikrinama, ar buitinės nuotekos nėra leidžiamos į gamtą. Į kanalizaciją įpilama šių specialių dažų ir jeigu paviršinių nuotekų vanduo nusidažo ta pačia spalva, vadinasi faktas, kad buitinės nuotekos patenka į aplinką, pasitvirtino. Tokiu atveju asmuo nubaudžiamas ir įpareigojamas pašalinti pažeidimus.

Patriko diena yra kasmetinė airiška šventė, skirta Airijos globėjui Šv. Patrikui. Šventė rengiama kasmet kovo 17 dieną. Vienas iš svarbiausių šventės ir pačios Airijos simbolių – trilapis dobilas. Šios šventės metu visur dominuoja žalia spalva: tiek aprangoje, tiek atributuose, tiek ir valgiuose. Daugelyje pasaulio miestų šv. Patriko dieną upės ir ežerai simboliškai nudažomi žalia spalva.