Specialistai nedelsdami paėmė nuotekų mėginius ir išmatavo debitą – per sekundę čia tekėjo apie 20 litrų fekalijų. Įvykio vietoje dirbę aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnai tikina, kad nuo jų atvažiavimo iki momento, kai UAB „Vilniaus vandenys“ ir UAB „Grinda“ darbuotojai nutraukė taršą nuotekomis, praėjo beveik 4 valandos.

Nors apie įvykusią avariją ir aplinkos taršą UAB „Vilniaus vandenys“ privalėjo nedelsiant informuoti aplinkosaugininkus, pranešimą Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai gavo iš piliečio, paskambinusio į Vilniaus RAAD pranešimų priėmimo centrą.

Pareigūnai tirs aplinkybes ir aiškinsis, kada prasidėjo aplinkos teršimas, kodėl apie įvykį nedelsiant nepranešta aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės institucijoms, bei kokia žala gamtai padaryta šiuo atveju.

Per šią vasarą mažiausiai tris kartus buvo sutrikęs UAB „Vilniaus vandenys“ administruojamo nuotekų tinklo darbas, vienu atveju, birželio 29 d. po liūties Vilniuje, Upės g., į Nerį nutekėjo didelis kiekis lietaus vandens, susimaišiusio su nevalytomis buitinėmis nuotekomis.

Vilniaus RAAD jau yra pateikęs ieškinį teismui, kad buitinių nuotekų linijos avarijos, įvykusios dėl statybos darbų sostinės Upės gatvėje praėjusį gruodį, kaltininkai atlygintų gamtai padarytą 629,9 tūkst. eurų žalą.