Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento pranešimų priėmimo centras per pirmuosius tris šių metų mėnesiu gavo 4052 pranešimus apie aplinkosauginius pažeidimus. Tai net dukart daugiau negu per tą patį laikotarpį prieš trejus metus. Pernai pirmąjį metų ketvirtį aplinkosauginių pranešimų buvo gauta beveik tūkstančiu mažiau – 3108. Vilniaus ir jo apylinkių gyventojai į pranešimų priėmimo centrą šiemet kreipėsi 982 kartus, Kauno – 635, Klaipėdos – 563.

Dažniausiai lietuviai pranešinėjo informaciją apie įvykius, susijusius su laukiniais gyvūnais, pavyzdžiui, transporto priemonių susidūrimą su jais. Pranešimai apie brakonieriavimą medžioklės ar žūklės srityje sudarė tik nedidelę dalį visų skambučių.

2018 m. I ketvirtį regionų aplinkos apsaugos departamentų būdraujantys pareigūnai 284 kartus nedarbo metu, naktį, savaitgaliais ir švenčių dienomis vyko tirti gautų pranešimų. Pasitvirtino daugiau nei pusė gautų pranešimų, iš jų buvo nustatyti 132 brakonieriavimo medžioklės ir žvejybos srityje atvejai.