Didžiosios Britanijos žvejus vienijanti organizacija „Angling Trust” išplatino pranešimą, kuriame paskelbė, jog remia šalies vyriausybės planus uždrausti naudoti plastiko mikrogranules kosmetikos ir higienos produktuose. Šios mikrogranulės dažnai dedamos į dušo želė, veido šveitiklius, dantų pastas ir panašiai.

Bėda ta, kad nuplautos į kanalizaciją šios granulės nesuyra, galiausiai patenka į jūrą, kurioje sugeria toksines medžiagas, tampa maisto grandinės dalimi ir kaupiasi žuvų bei kitų jūros gyventojų organizmuose. Tyrimai rodo, jog per metus Jungtinėje Karalystėje į aplinką patenka net 86 tonos šių kenksmingų mikrogranulių.

Meškeriotojus, gaudančius jūroje ir mėgstančius skaniai pavalgyti, ištiko šokas, sužinojus, kad jų laimikis gali būti užterštas mikroskopinėmis plastiko dalelėmis.
Davidas Mitchellas, „Angling Trust“

„Meškeriotojus, gaudančius jūroje ir mėgstančius skaniai pavalgyti, ištiko šokas, sužinojus, kad jų laimikis gali būti užterštas mikroskopinėmis plastiko dalelėmis. Plastiko mikrogranulių naudojimo kosmetikoje draudimas yra mažas, bet būtinas žingsnis švaresnio jūrų vandens link”, - sakė už jūrinę žūklę atsakingas vienas „Angling Trust” vadovų Davidas Mitchellas.

Savo pranešime „Angling Trust” paragino vyriausybę neatsisakyti plastiko mikrogranulių draudimo kosmetikos pramonėje bei atkreipti dėmesį į kitus šio teršalo patekimo į aplinką būdus.