Praėjusią savaitę Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentui buvo pranešta, kad teršiamas Vieštovės upelis, esantis Juodeikių kaime, Nausodžio seniūnijoje. Pareigūnai tuoj pat nuvyko į įvykio vietą. Paaiškėjo, kad prieš savaitę šioje teritorijoje buvo vykdytas laukų tręšimas Plungės miesto nuotekų valymo įrenginių dumblu. Šeštadienį ir sekmadienį laukai buvo apariami, bet darbai nebuvo baigti. Stipriai palijus, dalis dumblo iš lauko pateko į Vieštovės upelį ir jį užteršė.

Nustačius, kad upelis iš tiesų užterštas, apie įvykį nedelsiant informuotas dumblo tiekėjas - UAB „Plungės vandenys“, dumblo vežėjas - UAB „Plungės lagūna“ bei lauko savininkas – vietoje gyvenantis ūkininkas. Ūkininkas upelio pralaidoje ir į jį įtekančiame melioracijos griovyje įrengė šiaudų užtvaras ir aparė lauko pakraščius, kad dumblas daugiau nebetekėtų į upelį. UAB „Plungės lagūna“ organizavo upelio valymo darbus. Užterštas vanduo buvo pumpuojamas ant laukų, o į upelį patekęs dumblas iškasamas ir išvežamas.

ŠRAAD valstybinės analitinės kontrolės skyriaus specialistai paėmė Vieštovės upelio ir Minijos upės vandens mėginius. Jie ir toliau stebės, ar teršalai neplinta. Praėjusio penktadienio tyrimai rodo, kad Minijos vandens kokybė atitinka visas normas. Taip pat vandens kokybė gerėja ir Vieštovės upelyje.
Aplinkosaugininkai aiškinsis, kas atsakingas dėl upelio užteršimo, ar UAB „Plungės vandenys“ laikėsi sudaryto trešimo plano, ar UAB „Plungės lagūna“ neviršijo leistinų išvežti dumblo kiekių. Taip pat atsakomybė guls ir ant ūkininko pečių, kuris neaparė laukų.