Dar visai neseniai ūdros Didžiojoje Britanijoje buvo praktiškai išnykusios. Tačiau jų veisimo programa pavyko, ūdros vėl apsigyveno britų salyne. Pirmiausia apie neigiamas to pasekmes pradėjo kalbėti upėse žuvis gaudantys meškeriotojai. Dviejose upėse, kurios anksčiau garsėjo kaip ūsorių rojus, šių žuvų ėmė mažėti. Šis reiškinys sutapo su ūdrų pasirodymu.

Dabar pavojaus varpais dėl ūdrų skambina ir privačių vandens telkinių savininkai. Į tokius telkinius britai vyksta gaudyti didelių karpių. Bet tuos didelius karpius pradėjo gaudyti ir ūdros. Jau pranešta apie 15 – 25 kg sveriančius karpius, kurių amžius siekė 40 – 50 metų. Šių žuvų galo priežastimi tapo būtent šie vandenyje puikiai besijaučiantys žinduoliai.

Gamtininkai teigia, kad ilgainiui gamta pati susitvarkys, pusiausvyra atsistatys, o ūdrų populiacija sumažės ir stabilizuosis. Tačiau tvenkinių savininkai laukti negali, tad jau dabar imasi veiksmų.

Prieš kurį laiką BBC televizija geriausiu laiku ūdrų problemai skyrė visą laidą. Joje buvo kalbinami tvenkinių savininkai, taip pat vienos bendrovės, kuri siūlo aptverti tvenkinius šiems žinduoliams neįveikiamomis tvoromis, atstovai.

Kaip rašo žurnalas „Anglers Mail”, po laidos tvorų tiesėjai nebeturi nė minutės atokvėpio. Jiems skambina tvenkinių savininkai iš visos šalies, per dieną sulaukiama nuo 5 iki 7 skambčių, kuriais skundžiamasi ūdrų keliamomis problemomis.