„Blue Heart“ (liet. „Mėlynoji širdis“) filmo ašis – kova už didžiausią neužtvenktą upę Europoje, Albanijos Vjosą. Siužeto vingiai taip pat persipina su bandymais išsaugoti nykstančią Balkaninę lūšį Makedonijoje bei Kruščicos moterų protestu Bosnijoje ir Hercogovinoje. Šia akcija diena iš dienos kovojama dėl svarbiausio bendruomenės turto – gėlo vandens.

Kablys.lt palaiko filmo peržiūros rengėjus ir kviečia visus, neabejingus laukinės gyvūnijos išsaugojimui ateiti į rytoj 19 val. kino centre „Romuva“ vyksiantį seansą. Filmo peržiūra nemokama, jai nereikalinga jokia registracija, tačiau renginio organizatoriai būtų dėkingi, jei žiūrovai paliktų bent nedidelę auką renginio išlaidoms padengti.

Po filmo peržiūros žiūrovai kviečiami įsijungti į diskusiją su nevyriausybine organizacija „Lašišos Dienoraštis“. Jos metu bus aptariama upių tvenkimo ir hidroelektrinių problema Lietuvoje.

Jei norite prisidėti prie mėlynosios Europos širdies išsaugojimo, galite paremti organizaciją „Save the Blue Heart of Europe“ pasirašydami peticiją.