Į įvykio vietą atvykusiems aplinkosaugininkams buvo akivaizdu, kad išsiliejęs dyzelinis kuras gali padaryti didelę žalą gamtai, mat abu automobilio kuro bakai atitrūkę ir sumaitoti. Vienas, didesnysis, visiškai tuščias, o kitame matėsi, kad dar yra kuro. Kuro deklaracijoje nurodyta, kad įvažiuojant į Lietuvos teritoriją per Raigardo pasienio postą automobilio bakuose buvo 1080 litrų dyzelinio kuro. Vizualiai įvykio vietoje nebuvo matyti išsiliejusio kuro sankaupų. Jis galimai sutekėjo po ledu.

Aplinkosaugininkams pralaužus ledą pasirodė gana storas dyzelinio kuro sluoksnis. Iškviesti Alytaus PGT gelbėtojai iš kuro bako išsiurbė 180 litrų kuro. Dar apie 100 litrų dyzelinio kuro su vandeniu gelbėtojai kibiru susėmė nuo vandens paviršiaus. Akivaizdu, kad didelis kuro kiekis dar liko nesurinktas. Darbus sunkina tai, kad vandens paviršius padengtas storoku ledu. Arti įvykio vietos paimti vandens mėginiai.

Į upę nuriedėjęs vilkikas

Alytaus RAAD pareigūnai tolimesnius veiksmus dėl dyzelinio kuro surinkimo darbų derina su Alytaus PGT bei Varėnos rajono savivaldybės administracija, o prireikus – ir su kitomis institucijomis.

Baigus valymo darbus bus paskaičiuota aplinkai padaryta žala. Ją turėtų atlyginti kaltininkas arba automobilį draudusi kompanija.