Lapkričio 28 d. Rokiškio rajone kelyje Biržai-Rokiškis nuo kelio nuvažiavo vilkikas „Volvo“ su grūdų kroviniu, priklausantis vienai Panevėžio įmonei. Atsitiktinumo dėka vairuotojas liko net nesužeistas, nors viskas galėjo baigtis labai liūdnai.

Vairuotojo Ž. E. vairuojamas Volvo „žirklių“ pavidalu nuo stataus kelio šlaito nučiuožė ant Ravupio upelio vagos. Apžiūrėjęs sunkiasvorį vairuotojas pastebėjo, kad iš hidraulikos sistemos sunkiasi alyva. Automobilis atsirėmė į kelio pralaidos gelžbetoninę sienutę, dėl ko galėjo plyšti hidraulinio skysčio bakelis, kuriame galėjo būti apie 50 litrų mineralinės alyvos.

Vairuotojas nepasimetė ir iš karto po lašančiu bakeliu pastatė kibirą, kad išvengtų upelio užteršimo. Iš viso į talpas buvo surinkta iki 50 litrų alyvos.

Į įvykį atvykusi priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba upelio vagoje keliose vietose visgi pastatė bonas, nes paviršiniame vandenyje pasirodė plėvė, panaši į naftos produktus. Nedelsiant buvo iškviesta Panevėžio RAAD analitinės kontrolės skyriaus laboratorija paviršinio vandens mėginiams pasemti.

Į įvykio vietą atvykęs įmonės atstovas iš karto ėmėsi organizacinių veiksmų ištraukti automobilį iš upelio vagos, tačiau sunkiasvorio ištraukimo procedūra nebuvo paprasta - reikėjo iškrauti krovinį, užtikrinti, kad iš kuro bakų neišbėgtų kuras, kurio abiejuose bakuose yra iki 300 litrų.