Deja, nežinojimas nuo atsakomybės neatleidžia, tuo įsitikino vyras, neteisėtai savo teritorijoje išsikasęs tvenkinį. Liepos viduryje vykusio teismo proceso metu Trakų rajono apylinkės teismas patenkino Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento ieškinį ir priteisė daugiau kaip pusketvirto tūkstančio eurų žalos gamtai, kuri atsirado neteisėtai iškasus tvenkinį.

Atsakovas savo žemės sklype Kazokiškių kaime, Elektrėnų sav., iškasė beveik 23 arų ploto tvenkinį, iš anksto nepasirūpinęs jokia tokiam objektui reikalinga projektine dokumentacija. Šio tvenkinio ilgis – net 110 metrų, plotis – apie 20 m, o gylis 1,2 m. Kasant nelegalų tvenkinį buvo padaryta žala vietovės kraštovaizdžiui.

Vyras teigė šį pažeidimą padaręs ne iš blogos valios, o tiesiog dėl teisės aktų nežinojimo. Ši klaida jam kainuos išties nemažai – bauda siekia 434 Eur, o padaryta žala gamtai – 3634 Eur.

Aplinkosaugininkai kviečia visus prieš keičiant aplinką, pasikonsultuoti su pareigūnais. Tokiu būdu galima išvengti apmaudžių klaidų rūpinantis savo teritorijomis ir išvengti didelių baudų.