Savaitės pradžioje Vilniaus aplinkosaugininkai gavo pranešimą, kad sostinėje į Nerį teka fekalijos. Į žinutę sureaguota nedelsiant, pareigūnai išvyko į įvykio vietą tarp Vaidilutės g. ir palei upę einančio dviračių tako.

Miškelyje iš po žemių šlaitu žemyn link dviračių tako į Nerį bėgo nuotekos. Jautėsi stiprus specifinis jų kvapas. Iškviesti UAB „Vilniaus vandenys“ darbuotojai nustatė, kad trūko slėginis fekalinės nuotekų trasos vamzdis.

Į Neries upę vėl pasipylė fekalijos

Vilniaus RAAD specialistai paėmė nuotekų mėginius ir išmatavo debitą – čia per sekundę tekėjo apie 2 litrus fekalijų. Išsiaiškinus, kuris vamzdis trūko, apie 20 val. 20 min. buvo išjungtas siurblys, tačiau nuotekos vis dar tekėjo apie dvi valandas.

Vilniaus RAAD atliks neplaninį UAB „Vilniaus vandenys“ patikrinimą. Tikimasi, kad šis patikrinimas padės įmonei išsiaiškinti problemas, dėl kurių jau antrą kartą šią vasarą į Nerį išbėgo fekalijų.

Pirmasis incidentas įvyko birželio 29 d., kai po smarkios liūties „Vilniaus vandenų“ administruojamoje nuotekų trasoje sutriko nuotekų siurblinės darbas Upės gatvėje ir į Nerį pradėjo tekėti lietaus vanduo, susimaišęs su nevalytomis buitinėmis nuotekomis.