Šios bendrovės padaryti pažeidimai paaiškėjo dar 2016 m. pavasarį, kai aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnai gavę skundą patikrino Gineitiškių ežero, Vilniuje, pakrantę ir nustatė, kad UAB „Balsių valda“ organizavo grunto atvežimą į šią teritoriją ir jo lyginimą pakrantės apsaugos juostoje, kitaip tariant – pasirūpinta, kad prie ežero esančio sklypo savininkai turėtų gerą priėjimą prie vandens, o pats sklypas taptų erdvesnis ir galbūt tinkamesnis naujoms statyboms. Šiais neteisėtais veiksmais buvo sunaikinta natūraliai susiformavusi pelkė, pakeista ežero kranto linija ir sunaikinta natūraliai pelkei būdinga augalija.

Sunaikinta Gineitiškių ežero pelkė

Aplinkosaugininkai tyrimo metu nustatė, kad į Gineitiškių k., Žirgų g., Vilniaus r., esantį žemės sklypą buvo atvežtas ir išlygintas gruntas 0,0810 ha plote, iš jo 0,0611 ha plote esantis gruntas buvo išpiltas šiame sklype esančioje pelkėje. Apskaičiavus pagal metodiką įvertinta, kad žala aplinkai siekia 3696,30 Eur. Įmonės vadovas už šiuos neteisėtus veiksmus traukiamas administracinėn atsakomybėn. Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnai įmonei taip pat davė privalomąjį nurodymą, pagal kurį pažeistą Gineitiškių ežero pakrantę privalu atstatyti.

Sunaikinta Gineitiškių ežero pelkė

Atsakovė per dvidešimt dienų nuo šio preliminaraus sprendimo įteikimo dar gali pateikti savo prieštaravimus teismui. Jeigu jie nebus pateikti, sprendimas įsiteisės ir galės būti vykdomas.